Do góry

Przekąski Przepis na:

Koreczki z przepiórczym jajeczkiem

Koreczki z przepiórczym jajeczkiem

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 3998

Dodano: 15.04.2015

Odsłon: 32827

Przystawka nie tylko na Wielkanocny stół...prosta,smaczna i ładnie się prezentuje ;-)

Składniki

  • przepiórcze jajeczka
  • surowa biała kiełbasa
  • kiełki , majonez , chrzan lub ćwikła
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajeczka ugotować na twardo. Białą kiełbasę sparzyć we wrzątku. Ja gotując wywar na barszcz (cebula,czosnek,liść laurowy,ziele angielskie,sól i pieprz) dodałam 2 kiełbaski więcej do podania na zimno.
    Po ostygnięciu,pokroiłam kiełbasę na ok 3 cm plastry.Na każdym zrobiłam kleksa z majonezu.Można połączyć majonez z chrzanem,lub użyć samej ćwikły.Dodałam kiełki i jajeczko.Dla stabilności i wygody w kosztowaniu wbiłam wykałaczkę.
    Przekąska jest tak efektowna,że nie trzeba dodatkowej dekoracji ;-)

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolada 13 marca 2016 "Można połączyć majonez z chrzanem,lub użyć samej ćwikły" - Przepraszam, chciałem zapytać, co rozumiesz pod określeniem "sama ćwikła", czy sam chrzan? Dla wyjaśnienia, ćwikłą nazywamy kombinacje chrzanu z czerwonymi buraczkami...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

limetka 16 kwietnia 2015 Ciekawie i prosto ,
a te żelatynowe jajka super ;-)
Odpowiedzi: 1 ▼

90 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń