Do góry

Przetwory Przepis na:

Korniszony

Przepis dnia 2018-08-03
Korniszony

Autor:

Przepisów i artykułów: 185 Ocena: 2988

Dodano:

Odsłon: 1176

Malutkie ogórki na przekąskę

Składniki

  • małe ogórki 1 kg- proporcje sa latwe i mozna je zmieniac w zaleznosci
  • od ilosci ogorkow
  • 1l wody
  • 0,5l octu
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżki soli
  • zestaw do ogórków: koper, czosnek, gorczyca, liśc, ziele
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Najwięcej czasu zajmuje mycie małych ogóreczków :)

    Ułożyłam je w wyparzonych słoikach.

    Zalewę wraz ze wszystkimi składnikami zagotowałam i zalałam ogóreczki.

    Słoiki wstawiłam do gorącej wody i pasteryzowałam 10 minut od zagotowania się wody.

    Proporcje są idealne, korniszony sprawdzają się na spotkaniach towarzyskich.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń