Do góry

Desery Przepis na:

Koronki z masy lukrowej

Koronki z masy lukrowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 26

Przepis wart wypróbowania: "Koronki z masy lukrowej"

Składniki

  • 10 dag gotowej masy cukrowej w proszku do koronek (do kupienia w hurtowniach dla cukierników)
  • mata silikonowa do koronek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Masę cukrową wsyp do miseczki. Wlej około 80 g ciepłej wody, cały czas dokładnie mieszając na bardzo gładką pastę. Rozsmaruj szpatułką na suchej macie silikonowej, dociskając i uważnie pokrywając pastą cukrową wszystkie wtłoczenia.

  2. Pozostaw na 4-6 godzin w temperaturze pokojowej lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 85°C i susz około 12 minut. Matę wyjmij, lekko ostudź. Palcami delikatnie wyjmij koronki z foremek.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń