Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Korzenna karkówka"
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 994
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 40
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 94
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 68
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 994
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 40
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 94
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 68
Składniki
Goździki, ziarenka jałowca i ziela angielskiego utłucz w moździerzu, połącz z keczupem oraz olejem. Domieszaj musztardę, miód, cynamon oraz ostrą paprykę i rozmaryn.
Marynatę przypraw solą i pieprzem. Polej nią karkówkę. Mięso wstaw na 8 godzin do lodówki. W czasie marynowania karkówkę kilka razy obracaj.
Zamarynowane mięso wyjmij. Obwiąż mocną bawełnianą nitką. Ułóż pieczeń w formie. Piecz ok. 75 minut w temperaturze 200°C.
W czasie pieczenia mięso smaruj co jakiś czas pozostałą marynatą. Po upieczeniu karkówkę zawiń w folię aluminiową i odstaw na 15 minut, by soki równomiernie rozeszły się po całym kawałku mięsa i cała pieczeń była krucha oraz wyjątkowo soczysta.Źródło: Naj