Do góry

Dodatki Przepis na:

Korzenna przyprawa do potraw z dyni

Korzenna przyprawa do potraw z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 2231

Dodano:

Odsłon: 249

Niezbędny dodatek, jeśli chce się przygotowywać dania z dyni na słodko, na słono i na ostro.

Składniki

  • 2 łyżki mielonego cynamonu, najlepiej cejlońskiego
  • 2 łyżki mielonego imbiru
  • 1 łyżka zmielonych goździków
  • 1 łyżka utartej gałki muszkatołowej
  • 0,5 łyżki mielonego ziela angielskiego
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Najlepiej byłoby użyć przypraw w całości i zmielić je na świeżo w młynku, będą wtedy najbardziej aromatyczne.

  2. Na koniec wystarczy je zmieszać, wsypać do szczelnie zamykanego słoiczka i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń