Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Korzenna szynka"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 271
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 271
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.
Czosnek posiekaj, utrzyj ze szczyptą soli, pieprzu i jałowcem. Cebulę posiekaj, dodaj do czosnku, wsyp cynamon, wlej sok z cytryny i 5 łyżek oleju, oprósz ostrą papryką i rozmarynem, wymieszaj.
Mięso umyj, osusz, posmaruj przygotowaną pastą. Wstaw na noc do lodówki. Mięso owiń plastrami boczku, obłóż listkami laurowymi, zwiąż nicią. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej wodą. Piecz ok. półtorej godziny w 190°C. Od czasu do czasu podlewaj wodą.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie