Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Korzenne gruszki"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Cieplik z Milicza</strong>
Gruszki obierz, pokrój na ćwiartki, wykrój gniazda nasienne. Pokrojone (powinno być 1 kg) trzymaj w wodzie wymieszanej z sokiem cytrynowym. W garnku zagotuj 3 szklanki wody z cuk rem i miodem, dodaj 2 łyżeczki soku z cytryny, imbir, pokruszoną korę cynamonową i goździki. Włóż gruszki, zagotuj. Napełnij słoiki (4 po 250 ml), wlej zalewę, zakręć. Krótko pasteryzuj.Źródło: Chwila dla Ciebie