Do góry

Dania główne Przepis na:

korzenne naleśniki z nadzieniem twarogowo-bananowym

korzenne naleśniki z nadzieniem twarogowo-bananowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 632 Ocena: 9164

Dodano:

Odsłon: 4666

piernik zaklęty w naleśniku :-)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobić ciasto dodając 2 łyżeczki przyprawy korzennej i usmażyć naleśniki.

  2. Banany rozetrzeć blenderem na gładką masę. Twaróg wymieszać z mlekiem, cukrem, miodem i przyprawą korzenną, dodać bananową masę, wymieszać wszystko dokładnie.

  3. Naleśniki smarować bananowo-twarogowym nadzieniem, zwijać. Można polać czekoladową polewą lub posypać cynamonem.

  4. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatasur 08 października 2010 Fajnie brzmi, a jeszcze lepiej wygląda. Do tego uwielbiam banany.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń