Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Korzenny placek z porzeczkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 202
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Żurawinę sparz, namocz w wodzie. Mąkę, proszek, kakao i przyprawę do piernika wymieszaj. Jajka zmiksuj. Dodaj cukry, ubij.
Dodaj wodę gazowaną, miód i olej, wsyp mąkę z dodatkami. Delikatnie wymieszaj. Wsyp osączoną żurawinę i porzeczki (możesz też owocami posypać ułożone w blasze ciasto).
Ciastem wyłóż blachę (24 na 38 cm). Piecz ok. 50 minut w temp. 180-170°C.
Czas przygotowania: 75 min
Ilość porcji: 10
Cena za porcję: 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie