Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z jałkami czy szarlotka z serem?Jak wolicie?
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 153
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 282
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1811
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 320
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 153
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 282
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1811
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 320
Składniki
Wszystkie składniki kruszonki zagnieść.Tortownicę o średnicy 24cm.natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.Na spód i brzeg tortownicy wyłożyć 3/4 kruszonki, docisnąć.Wstawić do lodówki.
Obrane jabłka pokroić na osiem części,dodać cukier ,przyprawy korzenne .zalać małą ilością wody i dusić 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.Osączyć i ostudzić,zachować powstały sok.
Twaróg utrzeć z miodem i żółtkami.Mąkę ziemniaczaną połączyć ze 125ml.zachowanego soku z jabłek,dodać do masy serowej.Jabłka wyłożyć na przygotowany spód,zalać masą serową,posypać resztą kruszonki.Piec 50 minut w 200 stopniach.