Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z jałkami czy szarlotka z serem?Jak wolicie?
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 503
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1355
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 86
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 374
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 503
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1355
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 86
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 374
Składniki
Wszystkie składniki kruszonki zagnieść.Tortownicę o średnicy 24cm.natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.Na spód i brzeg tortownicy wyłożyć 3/4 kruszonki, docisnąć.Wstawić do lodówki.
Obrane jabłka pokroić na osiem części,dodać cukier ,przyprawy korzenne .zalać małą ilością wody i dusić 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.Osączyć i ostudzić,zachować powstały sok.
Twaróg utrzeć z miodem i żółtkami.Mąkę ziemniaczaną połączyć ze 125ml.zachowanego soku z jabłek,dodać do masy serowej.Jabłka wyłożyć na przygotowany spód,zalać masą serową,posypać resztą kruszonki.Piec 50 minut w 200 stopniach.