Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 107
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 107
Składniki
Mąkę przesiewam do miski, mieszam z cukrem, sodą, przyprawami i solą. Jabłka obieram i ścieram na mus. Wlewam wodę i olej, dodaję mak, mieszam. Wsypuję mąkę, mieszam.
Piekarnik nagrzewam do 180 st. C. Ciasto przelewam do tortownicy. Piekę 50 minut. Wyjmuję, studzę, przekrawam na 2 blaty.
Zimną kremówkę ubijam mikserem. Masę krówkową rozpuszczam w kąpieli wodnej z połamaną na kawałki czekoladą. Połową masy przekładam blaty. Śmietaną smaruję wierzch i boki ciasta.
Resztę masy krówkowej rozprowadzam na wierzchu torciku. Dekoruję wierzch kleksami z bitej śmietany, posypuję makiem, a boki mielonymi orzechami. Schładzam.