Do góry

Przekąski Przepis na:

Kostka alpejska

Kostka alpejska

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 548

Dodano:

Odsłon: 15399

polecam pyszne ciasto, które bardzo szybko sie robi:)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT:Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiac przez sitko. Białka oddzielamy od zółtek i ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie dodajemy po jednym zółtku i ubijamy. Dodajemy małymi porcjami zmieszana mąke i drewniana łyzka delikatnie mieszkamy. Wylac na dużą prostokątną blache uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20-25min w 180 stopniach.

  2. KREM: Smietane ubi ze śmietan-fixami, dodawac po jednej łyżce masy krówkowejj i mieszamy delikatnie łyżką. Na koniec do masy dodajemy bezy, mieszamy i wylewamy na na schłodzony biszkopt. Dekorujemy wg uznania-ja posypałam startą czekolada i płatkami czekolady. Całośc schładzamy w lodówce. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olcia35 28 lutego 2013 Witaj Bozenko! Bezy dodajemy w całosci one w tej masie zrobią sie mięciutkie wie łatwo da sie pokroic ciasto.Polecam bo ciasto jest pyszne!!! Pozdrawiam i czekam na na komentarz czy smakowało:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozenasg1 25 lutego 2013 ale jak te bezy w całości powrzucać czy jakoś podrobić?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń