Do góry

Dania główne Przepis na:

Kostki drobiowe

Kostki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 252

Dodano:

Odsłon: 2630

Bardzo szybkie, proste i smaczne danie obiadowe.

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka 1 szt.
  • Jajka 2 szt.
  • Bułka tarta 4 łyżki
  • Ser żółty 2 łyżki
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • oregano 1 łyżeczka
  • chili odrobina
  • Sól
  • pieprz
  • olej do wysmarowania blaszki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę tartą mieszamy z serem i przyprawami. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w roztrzepanym jajku i gotowej mieszance. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i układamy opanierowane kostki mięsne.

  2. Pieczemy w piekarniku około 25-30 minut w temp. 180 stopni.

  3. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sałatką ze szpinaku, suszonych pomidorów i serem feta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń