Do góry

Dania główne Przepis na:

Koszyczki nadziewane farszem drobiowo pieczarkowym.

Koszyczki nadziewane farszem drobiowo pieczarkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1216

Dodano:

Odsłon: 357

Makaronowe koszyczki z mięsem w aromatycznym sosie, pychota.

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu lumaconi
  • 1 filet z kurczaka
  • Olej do smażenia
  • 15 dag pieczarek
  • Sól
  • Ser mozzarella
  • Trochę poszatkowanej świeżej Bazyli
  • Puszka pomidorów
  • Suszone oregano i bazylia
  • Szk. mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Mięso kroimy na bardzo drobną kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiając solą.

  2. 3. Do fileta dodajemy pokrojone pieczarki.

  3. 4. Bazylie siekamy i również dodajemy do mięsa.

  4. 5. Robimy sos; masło roztopić na patelni, dodać mąkę i wymieszać tworząc zasmażkę.

  5. 6. Wlać mleko i dokładnie wymieszać.

  6. 7. Następnie dodajemy pomidory wraz zalewą doprawiamy solą oraz ziołami.

  7. 8. Sos wylać do naczynia żaroodpornego.

  8. 9. Koszyczki makaronowe napełnić farszem i ułożyć w naczyniu.

  9. 10. Na wierzch pokroić w plastry ser i poukładać .

  10. 11. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 maja Bardzo apetyczne jedzonko, kurczak z pieczarkami zawsze się sprawdza, do tego jeszcze pomidory i bazylia :)
Pycha :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń