Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zastąpić muszelkami, zapiekanka jest pyszna w śmietankowym sosie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 68
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 58
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 68
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 58
Składniki
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Twaróg ugniatamy widelcem
3. Do twarogu dodajemy, cukier, żółtko, śmietanę.
4. Białko ubijamy i mieszamy z twarogiem.
5. Tak przygotowaną masą napełniamy koszyczki makaronowe, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.
6. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, budyń jajko.
7. Polewamy koszyczki.
8. Zapiekamy 40 minut w 180°C. 9. Po upieczeniu można podawać z ulubionymi owocami.
10. Danie gotowe. 11. Smacznego.