Do góry

Dania główne Przepis na:

Koszyczki nadziewane twarogiem

Koszyczki nadziewane twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1215

Dodano:

Odsłon: 114

Można zastąpić muszelkami, zapiekanka jest pyszna w śmietankowym sosie.

Składniki

  • Składniki na masę twarogową:
  • ½ opakowania makaronu typu muszelki lub koszyczki
  • 2 kostki twarogu
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki śmietany kremówki
  • ½ opakowania makaronu typu muszelki lub koszyczki
  • 2 kostki twarogu
  • Składniki na masę śmietankową:
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku budyniu waniliowego
  • dekoracja:
  • np. borówki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    2. Twaróg ugniatamy widelcem

  2. 3. Do twarogu dodajemy, cukier, żółtko, śmietanę.

  3. 4. Białko ubijamy i mieszamy z twarogiem.

  4. 5. Tak przygotowaną masą napełniamy koszyczki makaronowe, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.

  5. 6. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, budyń jajko.

  6. 7. Polewamy koszyczki.


  7. 8. Zapiekamy 40 minut w 180°C.
    9. Po upieczeniu można podawać z ulubionymi owocami.



  8. 10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń