Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32541
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 903
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32541
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 903
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Składniki
Polecam tą przepyszna przekąskę, ciasto filo jest bardzo wdzięczne do ich przygotowania. Podsmażyłam pokrojona w kostkę cebulę, następnie dodałam czosnek i mięso mielone. Posypałam całość przyprawami, użyłam: chili, kumin, kolendre, sól, cynamon. Pod koniec dolałam odrobinę mąki rozrobioną w wodzie, aby powstała niewielka ilość sosu. Po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze nać kolendry. Do foremek na ciasteczka włożyłam po dwa kwadraty ciasta filo- niewiele większe od foremek. Zagłębienie uzupełniłam łyżką sosu mięsnego i położyłam na nim cienki kawałek pomidora. Koszyczki zapiekałam 10 minut w 170 stopniach, przy górnym ogrzewaniu. Smacznego!