Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koszyczki z makaronu z mięsem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Zagotuj litr osolonej wody, wlej łyżeczkę oleju. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzucaj po jednym płacie lasagne i gotuj 5–6 minut. Wykładaj na blaszkę posmarowana olejem, obok siebie tak by się nie posklejały. Każdy płat przekrój na połowę.
Mięso podsmaż na oleju z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Dodaj maggi, ocet, pomidory bez zalewy i przyprawy. Podduś 5 minut. Mozzarellę pokrój w małą kosteczkę. Wymieszaj z mię sem i zdejmij z ognia.
Foremki na muffinki wysmaruj cienko olejem. Do każdej włóż po dwa kawałki lasagne, tak by wypełniły całą foremkę (mają zachodzić na siebie). Do środka włóż po porcji mięsa. Zapiekaj przez 15–20 minut w 180oC. Od razu podawaj posypane natką.
Smakowicie!
By brzegi koszyczków nie wyschły w trakcie zapiekania, posmaruj je oliwą zmiksowaną z suszonymi pomidorami!Źródło: Naj