Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotelty schabowe inaczej

Kotelty schabowe inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 52

Dodano:

Odsłon: 4208

smaczne, łatwe w przygotowaniu

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta myjemy i osuszamy. Kroimy na kawałki wielkości ok 3 na 4 cm. Posypujemy przyprawą do kurczaka-odstawiamy na ok. 15 min. Do miski przekładamy jogut i dodajemy fileta w przyprawie. Wkładamy do lodówki na całą noc.

  2. Krakersy kruszymy do miski. Fileta panierujemy w krakersach i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 160-180 stop. C, i pieczemy ok 20-25 min. Podajemy z sosem czosnkowym. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Klaudiaz 30 grudnia 2010 Pyszne, dobre są też z krakersami serowymi bądź cornfleiksami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń