Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki cielęce"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
czas 30 min; porcja – 350 kcal, cena 7,20 zł
Kotleciki cielęce opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Ułóż na desce, przykryj kawałkiem folii spożywczej i starannie rozbij, nie usuwając kostek.
Gałązki świeżych ziół umyj, osusz. Oderwij listki z łodyżek, drobno je posiekaj. Jeśli nie masz świeżych ziół, zastąp je suszonymi (po pół łyżeczki).
Chili opłucz, osusz. Pozbaw nasionek, posiekaj. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Kotleciki natrzyj solą oraz pieprzem. Posyp siekanymi ziołami, czosnkiem oraz chili, skrop delikatnie olejem. Odstaw do lodówki na około 30 min.
Na patelni rozgrzej resztę oleju. Wyjmij zamarynowane mięso. Każdy kotlecik oprósz odrobiną mąki. Wkładaj na rozgrzany olej i smaż po 2-3 min z każdej strony.Źródło: Świat kobiety