Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki drobiowe z pieczarkami

Kotleciki drobiowe z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 1258

Dodano:

Odsłon: 3939

Szybka i smaczna odmiana dla klasycznych filetów drobiowych,,która można modyfikować na tysiąc sposobów.

Składniki

  • filet drobiwy podwójny
  • jajka 3 szt
  • mąka zwykła 2 łyżki
  • mąka orkiszowa 1,5 łyżki
  • majonez 3 łyżki
  • pieczarki ok. 4 szt
  • sól, pieprz
  • ser żółty
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety dokładnie oczyścić i pokroić na małą kostkę,wbić jajka i dodać drobno pokrojone pieczarki i starty ser żółty.
    Dokładnie wymieszać. Następnie dodać obie mąki i majonez ok.3 łyżki tak aby "złapać" odpowiednią konsystencję do smażenia kotlecików.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 28 lipca 2016 Takie drobiowe, smakują nam nawet bardziej niż klasyczne mielone :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń