Do góry

Przekąski Przepis na:

kotleciki faszerowane szynką i serem

kotleciki faszerowane szynką i serem

Autor: karina86

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 04.02.2010

Odsłon: 903

Nie jest trudne do przyrządzenia,i jest pyszne.

Składniki

  • 4 grube kotlety schabowe,sok z cytryny,2 ząbki czosnku,sól,pieprz,zioła prowansalskie,po 4 plastry żóltego sera i
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz,osusz,skrop sokiem z cytryny,natrzyj rozgniecionym czosnkiem,odstaw na 1 godz.Każdy kotlet natnij głęboko,oprósz solą,pieprzem i ziołami.W nacięcie włóż plaster sera i szynki,zepnij wykałaczką.Panieruj w jajku i tartej bułce.Smaż na chrupiąco z obu stron na oleju wymieszanym z masłem.Na każdym kotlecie połóż po łyżeczce masła,przykryj i duś jeszcze ok.5 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń