Przekąski Przepis na:
kotleciki faszerowane szynką i serem

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1
Dodano: 04.02.2010
Odsłon: 903
Nie jest trudne do przyrządzenia,i jest pyszne.
Składniki
- 4 grube kotlety schabowe,sok z cytryny,2 ząbki czosnku,sól,pieprz,zioła prowansalskie,po 4 plastry żóltego sera i
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mięso opłucz,osusz,skrop sokiem z cytryny,natrzyj rozgniecionym czosnkiem,odstaw na 1 godz.Każdy kotlet natnij głęboko,oprósz solą,pieprzem i ziołami.W nacięcie włóż plaster sera i szynki,zepnij wykałaczką.Panieruj w jajku i tartej bułce.Smaż na chrupiąco z obu stron na oleju wymieszanym z masłem.Na każdym kotlecie połóż po łyżeczce masła,przykryj i duś jeszcze ok.5 minut
Komentarze do przepisu (0)