Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki jajeczne"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 230
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 68
...ale pyszny.
Odsłon: 154
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 230
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 68
...ale pyszny.
Odsłon: 154
Składniki
Jajka ugotowane na twardo obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj razem ze szczypiorkiem. Zeszklij ją na rozgrzanym maśle.
W misce umieść kawałki jajek, dorzuć szczypiorek i ciepłą cebulkę. Dodaj odsączoną kukurydzę, wbij surowe jajko i dosyp 4 łyżki bułki tartej.
Wszystkie dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem oraz słodka papryką. Wilgotnymi dłońmi uformuj małe kulki i obtocz je w pozostałej bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki usmaż na rumiano z każdej strony.
Gdy będą gotowe, ułóż je na półmisku i podawaj z sosami. Pierwszy przygotuj z jogurtu wymieszanego z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Drugi wykonaj z przecieru pomidorowego połączonego z solą oraz tabasco.Źródło: Super TV