Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki jajeczne

Kotleciki jajeczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki jajeczne"

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 2 dymki
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 6 łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • olej. Sos 1: 1 jogurt bałkański
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz. Sos 2: przecier pomidorowy
  • sos tabasco
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowane na twardo obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj razem ze szczypiorkiem. Zeszklij ją na rozgrzanym maśle.

  2. W misce umieść kawałki jajek, dorzuć szczypiorek i ciepłą cebulkę. Dodaj odsączoną kukurydzę, wbij surowe jajko i dosyp 4 łyżki bułki tartej.

  3. Wszystkie dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem oraz słodka papryką. Wilgotnymi dłońmi uformuj małe kulki i obtocz je w pozostałej bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki usmaż na rumiano z każdej strony.

  4. Gdy będą gotowe, ułóż je na półmisku i podawaj z sosami. Pierwszy przygotuj z jogurtu wymieszanego z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Drugi wykonaj z przecieru pomidorowego połączonego z solą oraz tabasco.

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń