Do góry

Dania główne Przepis na:

kotleciki jarskie

Przepis dnia 2010-03-10
kotleciki jarskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4288

Dodano:

Odsłon: 43528

ostatnio coś nie mam ochoty na mięso więc kombinuje z róznymi pomysłami kotlettów bezmięsnych.oto kolejna propozycja.

Składniki

  • ryż naturalny brązowy, 2 torebki
  • marchewka, 30 dag.
  • Ser biały, 20 dag.
  • jajko, 1 sztuka
  • cebula, 1 duża sztuka
  • tymianek, 1 łyżeczka
  • sól.pieprz, do smaku
  • Bułka tarta, ok szklanki
  • olej, do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować ,marchewkę zetrzeć na drobnej tarce ,cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle.Wystudzony ryż wymieszać z marchewką,cebulą,serem wbić jajko dodać tymianek sól,pieprz i 3 łyżki bułki tartej, wszystko wymieszać na gładką masę,formować małe kotlecciki,panierować w bułce i smażyć na oleju.Podawać z ulubionym sosem i surówka(ja oczywiście dałam swoj ukochany tzatzik i surówkę z białej rzepy).Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Paulla 15 listopada 2010 Bardzo apetycznie wyglądają :) pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 10 marca 2010 i ja rownież nigdy nie robiłam bezmięsnych kotletów, wypróbuję, ciekawa jestem ich smaku :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 10 marca 2010 ja tez mam ostatnio mięsowstręt :-P, a to dlatego, że mój luby jest mięsożercą i najlepiej non stop serwowałby nam mięsne obiady :-). Przepis ciekawy, na pewno wart wypróbowania :-)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 10 marca 2010 fajne te kotleciki , ja też czasem lubię zjeść coś bezmięsnego , a to zapowiada sie wyśmienicie

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 09 marca 2010 Tak, zapowiadają się pysznie :) też mam takie dni, że mnie odrzuca od mięsa... :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 09 marca 2010 Dodaję do ulubionych. Nigdy nie jadłam takich kotletów, a patrząc na fotkę nabrałam ochoty.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń