Do góry

Dania główne Przepis na:

kotleciki na ostro czyli chapli kabab

kotleciki na ostro czyli chapli kabab

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 107

Dodano:

Odsłon: 652

kotleciki na ostro , mozna podawac z ryżem, chlebkiem naan, sałatką.

Składniki

  • mięso mielone z kurczaka 1/2 kg
  • suszone nasiona granatu (rozdrobnione) 1 łyzka
  • sół 1/2 łyzeczki
  • chili 1 łyżka
  • nasiona kminku (rozgniecione) 1 łyżeczka
  • przyprawa garam masala 1 łyżeczka
  • zielone chili 2 szt (posiekane)
  • duzy pomidor 1 szt ( drobno pokrojony)
  • cebula 1 szt ( drobno pokrojona)
  • Natka pietruszki (posiekana)
  • opcjonalnie troche bułki tartej, albo mąki kukurydzianej
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki przełożyc do miski i dokładnie wymieszać. Pozostawić na 30 min w lodówce. Formować małe placuszki i smażyć na oleju do zezłocenia. Przy formowaniu placuszków polecam dłonie zwilżać wodą. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń