Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatne, smakowite i bardzo aromatyczne kotleciki mielone z piersi kurczaka, świeżych pieczarek i koperku. Kotleciki idealnie sprawdzą się na smaczny, pożywny i sycący obiadek :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 836
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 108
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9232
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 836
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 108
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9232
Składniki
Cebule kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju rzepakowym. Pod koniec smażenia dodajemy 2 przeciśnięte lub drobno pokrojone ząbki czosnku.
Do zeszklonej cebulki i czosnku dodajemy obrane i pokrojone w pasy pieczarki, a następnie smażymy wszystko do momentu, aż woda z grzybów odparuje. Studzimy zawartość patelni.
Piersi kurczaka oczyszczamy ze ścięgien oraz włókien i mielimy wraz z ostudzoną cebulą, czosnkiem i pieczarkami w maszynce do mięsa.
Do zmielonych składników dodajemy jajko, posiekany koperek, bułkę tartą i 1 łyżkę sosu sojowego. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałego farszu formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Uformowane kotleciki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Życzę smacznego! :)