Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki rybne ze szpinakiem

Przepis dnia 2010-10-07
Kotleciki rybne ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4319

Dodano:

Odsłon: 15474

czas na rybkę

Składniki

  • mrożone filety rybne np.tilapia, 1,4 kg.
  • marchewka, 40 dag.
  • szpinak mrożony, 25 dag.
  • jajka, 4 sztuki
  • ziemniaki, 5 dużych
  • tymianek,curry,zioła prowansalskie, po łyżeczce
  • sos sojowy, do smaku
  • olej,bułka tarta, do smażenia
  • sok z połowki cytryny, .
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby rozmrażamy i gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut od momentu zagotowania,marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem ze szpinakiem na oleju aż marchewka troszkę zmięknie i doprawiamy wszystkimi przyprawami i sokiem z cytryny.Ugotowaną rybe wyciągamy na sitko i dobrze odcedzamy z wody a do wywaru z ryby rzucamy obrane ziemniaki i gotujemy do miękkości.Gdy ziemniaki już się ugotują odcedzamy je,dodajemy marchewkę ze szpinakiem i ryby,wbijamy jedno jajko i wszystko razem rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.Z gotowej masy formujemy małe okrągłe kotleciki obtaczamy je w bułce tartej a następnie w roztrzepanych 3 jajkachz dodatkiem tymianku i curry i smażymy na oleju,delikatnie przewracając na drugą stronę.Podawać z ryżem.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń