Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki rybno-jajeczne"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Umyte filety skrop sokiem z cytryny, odstaw na 30 minut do lodówki. Bułkę kajzerkę namocz w mleku. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj.
Poszatkowaną kapustę oprósz delikatnie solą i ugnieć dłonią, aż lekko puści sok. Dodaj koperek, oliwę oraz ocet winny, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do miseczki włóż majonez i keczup. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie wymieszaj.
Rybę oraz ugotowane jajka zmiel w maszynce do mięsa. Przełóż do miski, dodaj cebulę, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę oraz 2 jajka. Dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj niezbyt duże kotleciki. Każdy obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Kotleciki smaż na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu ułóż je na papierowym ręczniku, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z surówką z kapusty i sosem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 500 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie