Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki serowo-ryżowe

Kotleciki serowo-ryżowe

Autor: patusia5

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6398

Dodano: 09.02.2010

Odsłon: 25136

Łatwe i smaczne!!!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryz gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Odsączamy i odkladamy do ostudzenia.

  2. Twaróg przetrzeć przez sitko lub zmielić.

  3. Jajka roztrzepać na talerzu, dodać z serem do zimnego ryżu. Przyprawiamy do smaku, dodajemy masło i szczypiorek. Mieszamy na jednolitą masę.

  4. Następnie formujemy małe, płaskie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Najlepiej smakuje z sosem pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirinda_S 14 grudnia 2010 Przepis wypróbowany, wszystkim smakowało :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patusia5 13 lutego 2010 Cóż, ja zawsze gotuje w dużej ilości wody, wiec mam z czego odsączać.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

halcia69 13 lutego 2010 ...odsaczamy ryz na sypko? ja po ugotowaniu ryzu na sypko nie mam grama wody

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patusia5 13 lutego 2010 Myślę, że można poeksperymentować z fetą, sama kiedyś spróbuję. Feta jest słona więc myślę, że nie trzeba więcej soli. Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Afrulu 13 lutego 2010 UUU-spróbuję,napewno będzie pyszne,a może byc feta?i bez soli?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Grazenka 09 lutego 2010 Ryż i ser ....to coś co lubię . Wypróbuję :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń