Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotleciki sojowe

Kotleciki sojowe

Autor: mariusz28

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 311

Dodano: 28.02.2011

Odsłon: 4675

są naprawdę dobre

Składniki

  • 1 opakowanie kotletów sojowych
  • panierka do kotletów PRYMAT
  • trochę bułki tartej
  • 1 kostka rosołowa
  • 2-3 litry wody-do ugotowania kotletów
  • 1 jajko
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować kotlety w wodzie z rosołkiem,odlać. Bułkę i trochę panierki Prymat razem zmieszać,kotleciki maczać w jajku i później w panierce i smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.SMACZNEGO.

  2. Podawać z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 13 marca 2012 ojojoj co też za smaki - ja nigdy nie robię kotlecików z torebki - najlepsze są z samej soi - robi sie szybko a o niebo lepsze w smaku niż te z torebki

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mariusz28 02 marca 2011 ja robię takie na rosołku bo moja córcia je lubi i nierobie na ostro, bo dla dziecka 3-trzyletniego nie za bardzo takie na ostro kotleciki :) każdy ma swój gust. Ale z tą panierką PRYMAT naprawdę są smaczne POLECAM i POZDRAWIAM :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mien1985 28 lutego 2011 WoW przepis z opakowania :/ jak nie rozumiem co się tu ostatnio wyrabia :/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 28 lutego 2011 Zgadzam sie z przedmowca,lepiej wode doprawic ostrzej.Ja np. daje troche papryki ostrej,tymianku i majranku.Ale przprawa do falakow tez jest doskonalym pomyslem.
Danie Twoje prezentuje sie wspaniale i zacheca do jedzenia tego!I mnie osobiscie do zacheca do przygotowania tej potrawy w poscie.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 28 lutego 2011 Nie zgodzę się a "autorem" -kotleciki sojowe z wody doprawionej rosołkiem są mdłe,lepiej je gotować w rosołku ,ale naprawdę mocno przyprawionym np mieszanką do flaków, pieprzem i ostrą papryką tak by jakiś smak miały.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń