Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie wegetariańskie, można jeść solo jak placki ziemniaczane albo z ziemniakami i surówką.
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2623
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 159
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 114
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2623
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 159
Składniki
Na patelni roztopić maslo, wrzucić zamrożony szpinak i smażyć pod przykryciem aż do całkowitego rozmrożenia. Doprawić odrobiną soli (Vegetą) i pieprzem, wycisnąć czosnek. Smażyć bez przykrycia 15-20 minut aż do odparowania wody. Masa szpinakowa powinna mieć kosystencję umożliwajacą łatwe formowanie. Szpinak ostudzić.
Na grubej tarce zetrzeć pieczarki i ser.
Masę szpinakową, pieczarki i ser zmieszać, dodając jajko i mąkę ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa okaże się zbyt rzadka należy dodać mąki.
Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju aż do uzyskania chrupiącej skórki. Można podać solo z sosem majonezowo czosnkowym lub ziemniakami i surówką.