Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki warzywne z ryżem i mozarellą"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34143
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 159
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 335
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34143
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 159
Składniki
ok. 45 minut
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Osączyć. Warzywa umyć, oczyścić. Rzodkiewkę, marchew, seler i cukinię zetrzeć na tarce. Szczypiorek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jeszcze gorącym ryżem. Odstawić do ostudzenia.
Ser zetrzeć na tarce lub rozkruszyć. Dodać do masy. Dodać sól i pieprz do smaku. Wbić jajko, dosypać tyle bułki tartej, żeby powstała dość zwarta, ale niezbyt twarda masa. Formować z niej kotleciki, spłaszczyć ręką, panierować w bułce.
Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju na złoto. Zdjąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać na gorąco, aby mozzarella nie zdążyła zastygnąć – ma się ciągnąć! Serwować z pomidorami i awokado.Źródło: Twoje Imperium