Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na obiad. Kotleciki są aromatyczne i delikatne.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 85
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 86
Składniki
Przygotowanie: Mięso wyrobić z jajkiem, jogurtem, otrębami i przyprawami do smaku. Formować kotleciki i smażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor, po czym odsączyć na ręczniku papierowym. Paprykę oczyścić, pokroić razem z cebulą, przełożyć na patelnię z masłem, oprószyć mąką i przysmażyć. Następnie wlać bulion, dołożyć koncentrat pomidorowy, doprawić według smaku, włożyć przygotowane kotleciki i dusić na wolnym ogniu przez 10 minut. SMACZNEGO.