Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z winem smakują wybornie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Składniki
Wykonanie: Mięso zmielić, polać winem, dodać zmiażdżony czosnek, wymieszać i odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę drobno posiekać zrumienić na łyżce oliwy i połączyć z mięsem, wbić jajko, dodać bułkę tartą, przyprawy do smaku i bardzo starannie wyrobić masę. Formować małe kotleciki, obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoto i podawać z dowolnym sosem.