Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki wołowo-drobiowe z burakami"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 519
...ale pyszny.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 33
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 52
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 519
...ale pyszny.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 33
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 52
Składniki
Ugotowane na półmiękko buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
? Mięso, obraną z łupin cebulę i czosnek zmiel dwukrotnie w maszynce, przełóż do dużej miski.
Następnie dodaj pokruszoną fetę, surowe jajko, starte buraki, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą oraz kaszę mannę. Wszystkie dokładnie połącz i dopraw pieprzem do smaku.
Do głębokiego naczynia wsyp łuskane pestki słonecznika, czarny sezam, bułkę tartą, suszony majeranek oraz odrobinę chili dla wzmocnienia smaku. Wymieszaj.
Z masy mięsno-buraczanej ulep zgrabne niewielkie kotlety. Obtocz je w przygotowanej panierce, po czym usmaż z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Na koniec umieść je w naczyniu żaroodpornym i wstaw na około 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Gotowe danie podawaj z kaszą gryczaną i surówką.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 350
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Super TV