Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki z białej fasoli w panierce"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Fasolę namocz we wrzątku i odstaw na godzinę. Następnie ugotuj ją do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź, przestudź i zmiel.
Cebulę obierz i posiekaj. Dodaj do fasoli. Wymieszaj. Wbij jajka i wsyp 2 łyżki bułki tartej. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób. Z masy uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej.
Smaż kotlety na rozgrzanym oleju razem z plastrami boczku. Gotowe kotlety podawaj na plastrach boczku, posypane natką pietruszki.Źródło: Takie jest życie