Do góry

Dodatki Przepis na:

Kotleciki z bułki tartej

Kotleciki z bułki tartej

Autor:

Przepisów i artykułów: 484 Ocena: 3319

Dodano:

Odsłon: 236

Tanie gotowanie:proste i tanie kotlety z bułki tartej, jajek i przypraw. Pomysł na "eleganckie" podanie pieczywa do obiadu:) W smaku trochę przypominają kotlety sojowe. Mogą być podawane z różnorakimi sosami: czosnkowym, bolońskim, grzybowym, leczo lub gulaszem.

Składniki

  • jajka 3 szt
  • bułka tarta ok. 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • słodka mielona papryka do smaku
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka rozbijamy i mieszamy widelcem. Dodajemy bułkę tartą, przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy - masa powinna być na tyle gęsta by łatwo dało się formować kotlety, które nie będą się rozpadały podczas smażenia.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń