Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z dodatkiem świeżej bazyli ,pieczone w piekarniku.

Kotleciki z dodatkiem świeżej bazyli ,pieczone w  piekarniku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 688 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 10531

Pyszne,aromatyczne i chrupiące.Dietetyczne,bez nasączenia tłuszczem ze smażenia.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • mięso wieprzowe od szynki 70dkg
  • bułka kajzerka 1szt.
  • jajka 2 szt
  • cebula
  • czosnek 3-4 ząbki
  • świeża bazylia spora garść
  • Pieprz czarny
  • Sól morska
  • Bułka tarta
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić wraz z czosnkiem i bułką namoczoną i odciśnięta.
    Cebulę pokroić w kostkę.
    Dodać jajka,bazylię doprawić pieprzem i solą i dokładnie wyrobić mięso.

    Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i kłaść na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.

    Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.Piec 30min.po tym czasie włączyć termoobieg i zapiec do zrumienienia.


  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń