Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z drobiu po kapitańsku"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Mięso myję, osuszam, oddzielam od kości.Orzechy sparzam wrzątkiem, obieram ze skórek, a następnie mielę na drobny pył.
Śliwki wrzucam do niewielkiej ilości wrzątku i gotuję, by zmiękły. Odcedzam i razem z mięsem mielę w maszynce do mięsa. Masę mięsną łączę ze zmielonymi orzechami, żółtkami, doprawiam sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Z przygotowanej masy formuję małe kotleciki, obtaczam je w bułce tartej.Smażę na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
Najbardziej lubię te kotlety z chrupiącymi frytkami i sałatką. Henryk Grzywna z Chełma
60 min • Porcja 180 kcal • Przepis na 10-12 porcjiŹródło: Kobieta i życie