Dania główne Przepis na:
KOTLECIKI Z JAJ

Składniki
- jaja na twardo, 6
- jaja surowe, 2
- cebula, 3
- Bułka tarta, 6 łyżek
- olej, do smażenia
- sól,pieprz, do smaku
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
ugotowane jajka pognieść dobrze widelcem
-
cebule zeszklic na oleju i przestudzoną dodać do jajek
-
następnie dodać bułkę tarta jajka surowe przyprawic i dobrze wymieszać
-
formować kotleciki
-
panierować w bułce tartej i smażyć na oleju
Komentarze do przepisu (1)

koko6 25 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis,ja dodaję jeszcze starkowany na drobnych oczkach tarki żółty ser-rodzaj wg.uznania,ale dobre kotleciki wychodzą z parmezanem i do smażenia dodaję odrobinę sklarowanego masła.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz