Przekąski Przepis na:
kotleciki z jajek

Składniki
- jajka ugotowane na twardo, 6 szt.
- tarta bułka, 6 łyżek
- jajka surowe, 2 szt.
- olej, 3 łyżki
- średnie cebule, 2 szt.
- śmietana, kilka łyżek
- sól, szczypta
- pieprz, szczypta
- tłuszcz, do smażenia
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Drobniutko posiekaną cebulę podsmażyć lekko na 3 łyżkach mocno rozgrzanego oleju.
-
Jajka posiekać,dodać cebulę,tartą bułkę,surowe jajka,doprawić solą i pieprzem.
-
Jeśli masa jest zbyt sucha,dodać śmietanę.
-
Dobrze wyrobić ręką,formować kotleciki,obtaczać w tartej bułce i obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Komentarze do przepisu (0)