Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniakowo - jaglane kotleciki :-)
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1338
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5139
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 248
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1338
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5139
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 248
Składniki
Kapustę należy poszatkować, zalać wodą, posolić i gotować ok 30 min, aż będzie miękka. Odcedzić i przestudzić. Odcisnąć nadmiar wody i przełożyć do miski. Kaszę jaglaną przepłukać na sitku, a następnie gotować pod w osolonej wodzie ok. 15 min Ugotowaną kaszę dodać do kapusty. Cebulę i paprykę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Dodać do miski razem z przyprawami i mąką. Wymieszać. Uformować średniej wielkości kotleciki i ułozyć je na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 40 - 45 min w 180 stopniach, aż się zarumienią z jednej i z drugiej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)