Do góry

Dania główne Przepis na:

kotleciki z kapusty kiszonej

kotleciki z kapusty kiszonej

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 177

Dodano:

Odsłon: 1935

"inne" smaczne kotlety do drugiego dania

Składniki

  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • pieczarki 3 szt. średniej wielkości
  • mąka 3/4 szklanki
  • jajka 1szt.
  • 3/4 szklanki mleka lub 1/2 szklanki śmietany 18%
  • só, pieprz, przyprawa w płynie
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Placuszki z kapusty kiszonej, inne niż wszystkie mięsne:)
    Kapustę wyciskamy bez przepłukiwania.
    Kroimy ją drobno i wrzucamy do dużej miski.
    Pieczarki myjemy, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do kapusty.
    Mąkę, jajko i przyprawy dodajemy do składników.
    Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę...
    Na dobrze rozgrzaną z olejem patelnię nakładamy uformowane kotlety
    i smażymy na brązowo-złoty kolor..
    ..gotowe:)!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń