Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mogą urozmaicić świąteczny stół tym którzy nie przepadają za karpiem bo ma ości.Kotleciki mogą zjeść spokojnie starsze osoby jak i dzieci.Serdecznie polecam:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 52
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 41
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 52
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 41
Składniki
Zagotować wodę z dodatkiem ziela i liści laurowych.Posolić do smaku. Na gotującą wodę wrzucić kawałki karpia. Pogotować 5 min. Wyjąć i wystudzić,obrać dokładnie z ości i dać do miski.
Dodać namoczoną bułką odciśniętą,pokrojoną szalotkę i koperek,jajka,bułkę tartą oraz przyprawy. Masę dobrze wyrobić i dać do lodówki by trochę stężała. Wilgotnymi rękoma formujemy małe kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na rozgrzane masło klarowane. Usmażyć z dwóch stron.
Smacznego życzę!