Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z kaszy bulgur"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 54
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 516
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 54
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 516
Składniki
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć drobno posiekaną cebulę, mieszając zeszklij. Dodaj kaszę, mieszając smaż około 2 min. Następnie wlej podgrzany bulion, mieszając gotuj na małym ogniu 10-15 minut.
Ser feta pokrój w drobną kostkę. Do miski włóż wystudzoną kaszę, dodaj jajko, mąkę, ser feta oraz posiekaną natkę. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy 8 kotlecików.
Usmaż na mocno rozgrzanym oleju a następnie ułóż na papierowym ręczniku, by osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z ulubioną surówką lub warzywami na ciepło.
Rada: Do kotlecików świetnie pasuje też dip jogurtowo-czosnkowy. Wystarczy wymieszać 200 g gęstego jogurtu naturalnego z 2 dużymi ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę i 2 łyżkami majonezu i doprawić do smaku solą, pieprzem i ewentualnie ostrą papryką.
40 minut. Sztuka: 190 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie