Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne, pyszne, sycące danie, w sam raz na obiadek.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 67
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 67
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Składniki
Ugotować kaszę i wystudzić. Dodać pozostałe składniki (bułka odciśnięta z mleka, szczypiorek i cebula posiekane na dość drobno, biały ser rozdrobniony widelcem, surowe jajka) i dokładnie wymieszać, do połączenia się całości. Przyprawić do smaku. Formować kuleczki, obtaczać w bułce tartej, zgniatając formować kotleciki, smażyć na oleju na brązowy kolor z obu stron. Uwaga! Przewracać dopiero wtedy gdy będą dobrze przyrumienione inaczej się rozpadną.
Ja dałam surową cebulkę, ale można podsmażyć na masełku- na pewno da wyśmienity posmak. Moja kasza była już z jarzynkami, ale można dodać np startą na tarce marchewkę i podsmażoną razem z cebulką lub zielony groszek.
Ja kotleciki podałam z sosem grzybowym (podduszone pieczarki i kilka podgrzybków, zmiksowałam, doprawiłam solą, pieprzem i odrobiną śmietany).
Przepis z moimi modyfikacjami pochodzi z wielkiezarcie.com