Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotleciki z kaszą i marchewką podane z jogurtowym sosem ogórkowym. Idealne do przygotowania kiedy zostanie wam resztka kaszy - ja wykorzystałam jęczmienną ale można użyć jaglanej albo gryczanej.
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 119
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 64
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 17
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 119
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 64
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 17
Składniki
Kaszę ugotować i przestudzić - można użyć wcześniej ugotowanej. Cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na drobnej tarce, zioła posiekać. Na patelni rozgrzać trochę oleju, przesmażyć cebulkę. Do miski dodać kaszę, cebulkę, marchewkę i zioła, wbić jajka i całość wymieszać, dodać mąkę, posolić i popieprzyć dobrze i wymieszać. Odstawić na 30 minut. Smażyć na oleju z każdej strony na rumiano.
SOS Ogórki obrać i zetrzeć na grubej tarce, posolić i odstawić na sitku przez 15 minut. Koperek posiekać. Wymieszać jogurt, koperek, sól, pieprz, sok z cytryny, posiekany czosnek, dodać odciśnięte z wody ogórki i wymieszać, odstawić do lodówki.