Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z kurczaka z kiszoną kapustą

Kotleciki  z kurczaka z kiszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 1232

Dodano:

Odsłon: 357

Kotlety aromatyczne, soczyste z kurczaka drobno siekanego oraz kapustą kiszoną i pieczarkami. Podawane z młodymi ziemniaczkami, posypane koperkiem, myślę że każdego skusi do zrobienia ;)

Składniki

  • Filet z kurczaka
  • 15 dag kapusty kiszonej
  • 10 dag pieczarek
  • Cebula
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki maki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Bułka tarta do panierki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Fileta drobno kroimy i przekładamy do miski.

  2. 2. Cebulę obieramy i również drobno kroimy, wkładamy do kurczaka.

  3. 3. Pieczarki kroimy oraz kapustę i wkładamy do miski.

  4. 4. Wbijamy dwa jajka

  5. 5. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Wsypujemy mąki.

  7. 7. Dokładnie mieszamy i robimy ręką kotleciki.

  8. 8. Obsypujemy bułką tartą i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  9. 9. Kotleciki gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

terwol 09 czerwca Wydladaja przepieknie! I na pewno sa smaczne, musze wypóbowac. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 czerwca Dobrze, że dziś trochę trzeba pościć, bo popołudniu grill i trochę będzie się działo ;)
Gdy nie to, to zjadłbym te wszystkie kotlety, no dobra, może trzy xD
Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń