Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z kurczaka z orzechami włoskimi

Kotleciki z kurczaka z orzechami włoskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6627

Dodano:

Odsłon: 19180

Mięciutkie kotleciki z nutką orzechową

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi kroimy w bardzo drobną kosteczkę, wrzucamy do miski. Przyprawiamy, dodajemy łyżkę sosu sojowego.

  2. Białka oddzielamy od żółtek, żółtka dodajemy do kurczaka, dodajemy majonez i mąkę i dokładnie mieszamy. Orzechy trzemy drobno na tarce, dodajemy do mięsa. Wkładamy na 2 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu białka ubijamy na sztywną pianę, lekko mieszamy z mięsem.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy masę (wielkości normalnego kotleta) i smażymy przynajmniej po 4 minuty z każdej strony. Gotowe osączamy na papierowym ręczniku, układamy na talerzach i dekorujemy startymi orzechami. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 18 marca 2010 Bardzo ciekawy przepis na kotlety,na pewno wypróbuję. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń