Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem

Kotleciki z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem

Autor: piftek

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano: 12.11.2012

Odsłon: 6822

DANIE SZYBKIE DO WYKONANIA. Z JEDNEJ PIERSI WYCHODZI OKOŁO 8-10 KOTLECIKÓW.

Składniki

  • piers z kurczaka, 1 SZT
  • cebula, 1 SZT
  • pieczarki, OK 20 DKG
  • ser zółty, OK 20 DKG
  • natka z pietruszki, 1 PECZEK(MAŁY)
  • 2 jajka
  • maka, 2 ŁYŻKI
  • maka ziemniaczana, 2 ŁYŻKI
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz,
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. PIERŚ KROIMY W KOSTKĘ OK 1 CM, WRZUCAMY DO DUŻEJ MISKI.

  2. PIECZARKI I SER ŚCIERAMY NA TARCE JARZYNOWEJ, CEBULKĘ KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ, NATKĘ DROBNO SIEKAMY, MIESZAMY WSZYSTKO Z KURCZAKIEM.

  3. DODAJEMY ROZTRZEPANE JAJKA, MĄKĘ I DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM. WSZYSTKO POWINNO MIEĆ KONSYSTENCJĘ PODOBNĄ DO CIASTA NA PLACKI ZIEMNIACZANE.

  4. MASĘ NAKŁADAMY NA ROZGRZANY OLEJ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ . SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.

  5. GOTOWE !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń