Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z łososia i brokułów

Kotleciki z łososia i brokułów

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4524

Dodano:

Odsłon: 2037

Bardzo smaczne danie, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli zamiast kotletów uformujemy nieduże klopsiki świetnie sprawdzą się jako przekąska na imprezie.

Składniki

  • 35 deko łososia
  • pół brokuła
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 łyżki bułki tartej + trochę do obtaczania
  • 1 surowe jajko
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z połowy cytryny
  • garść koperku
  • masło klarowane
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brokuła gotujemy na parze do miękkości. W tym czasie pozbawiamy łososia skórki i ewentualnych ości, mielimy. Ugotowanego i ostudzonego brokuła również mielimy razem z jajkami ugotowanymi na twardo.

  2. Do masy dodajemy sok z cytryny, jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy koperek i starannie mieszamy całość. Formujemy nieduże kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na klarowanym maśle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń